تهران - روابط عمومی صندوق توسعه ملی
حسابرسی از صندوق سرمایهگذاری چین
سازمان حسابرسی ملی چین اعلام کرده است صندوق ثروت ملی چین با دارایی تحت مدیریت به مبلغ 575 میلیارد دلار در سرمایهگذاریهای خارجی خود ضرر داده است. بیتوجهی و عدم دقت مدیران دارایی صندوق، کوتاهی در انجام تحقیقات موشکافانه و مدیریت ضعیف پس از انجام سرمایهگذاری در دوازده مورد از سرمایهگذاریهای انجامشده در فاصله سال های 2008 تا 2013 باعث بروز ضرر شده است.
صندوق سرمایهگذاری چین در سال 2007 ایجاد شد. در سال 2012 این صندوق با بهبود شرایط بازارهای مالی جهانی توانست بازدهی 10.6 % از پورتفوی خارجی خود کسب کند تا زیان 4.3% سال 2011 را جبران نماید.
این حسابرسی همچنین نشان میدهد که در بخش سرمایهگذاریهای داخلی نیز ملاحظاتی وجود دارد. شرکت سرمایهگذاری مرکزی هووی ای چین مبلغ 1.26 میلیارد یوان (معادل 202 میلیون دلار) سود بالقوه سرمایه گذاری در سهام یک شرکت کارگزاری داخلی را به دلیل عدم ارزشیابی درست داراییها و فروش به مبلغ بهای تمام شده در سال 2011 ازدستداد. به علاوه گزارش حسابرسی اعلام نموده که عملیات برونسپاری مدیریت دارایی و انتخاب شرکتهای مدیریت دارایی برای سرمایهگذاریهای خارجی " خیلی استاندارد" نبوده است.
در پاسخ به نتیجه حسابرسی این صندوق اعلام نموده که کلیه موارد با دقت بررسی و فرآیند جدیدی ترتیب داده خواهد داد که موارد مشابهی در آینده به وقوع نپیوندد. کلیه مکانیزم های سرمایه گذاری تجدید نظر شده و نحوه انتخاب شرکتهای مدیریت سرمایه خارجی استاندارد خواهد شد. از همه مهمتر "مدیریت فعال پس از انجام سرمایه گذاری" نیز به این فرآیندها اضافه خواهد شد. بعلاوه صندوق ثروت چین کارکنان و مدیریت هایی که باعث بروز این زیان ها بوده اند را به نحو مقتضی مورد بازخواست قرار داده است. همچنین، پس از آنکه حسابرسان متوجه شدند در پایان سال 2012 مبلغی معادل 10 میلیون دلار از محل معاملات مربوط به سرمایهگذاری مستقیم در سهام شرکتها دریافت شده ولی خارج از حسابهای رسمی نگهداری شدهاند، فرآیندهای حسابداری خصوصاً در این خصوص تغییر داده شد.
تهیه و تنظیم: محمد مزرعتی
افزایش سرمایه گذاری مستقیم صندوق های ثروت ملی در کشورهای BRIC
علی رغم فشارهای سیاسی و اقتصادی موجود در بازارهای نوظهور همچنان صندوق های ثروت ملی در کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین سرمایه گذاری می کنند. داده های موسسه صندوق ثروت ملی نشان می دهد که سرمایه گذاری های مستقیم صندوق های ثروت ملی در کشورهای BRIC در نیمه اول سال 2014 نسبت به مدت مشابه در سال 2013 بیشتر شده است. بر اساس مرکز اطلاعات تراکنش های صندوق های ثروت ملی در نیمه اول سال 2013 حدود 4.37 میلیارد دلار از سرمایهگذاریهای مستقیم صندوق های ثروت ملی در کشورهای BRICانجامشده است. این سرمایه گذاری ها در مدت مشابه سال جاری به 4.62 میلیارد دلار رسیده که معادل رشد 5.7 درصد بوده و حتی هنوز مبلغ این سرمایه گذاری ها در سه ماهه دوم سال جاری کامل اعلام نگردیده است. این رشد بیانگر این نکته است که همچنان صندوق های ثروت ملی به رشد این بازارها خوش بین می باشند. این نکته قوتی برای این کشورها در مقابل افزایش تحریم های اقتصادی روسیه توسط غرب، بدهی های مشکوک الوصول بانک های هند، وجود حباب در بازار املاک و مستغلات چین و رشد فزاینده اختلاف طبقاتی اقتصادی در برزیل می باشد.
صندوق های ثروت ملی در سال های 2013 و 2012 به ترتیب 18.5 و 11.3 میلیارد دلار در کشورهای BRIC سرمایه گذاری نموده اند.
روندهای اخیر گویای این مطلب می باشد که شرکت های مالی و شرکت های تولیدی کالاهای مصرفی چینی برای صندوق های ثروت ملی علی الخصوص صندوق ثروت ملی کشور سنگاپور، کشورهای حوزه خلیج فارس و نروژ که هر کدام دارای یک دفتر در این کشور می باشند، دارای جذابیت می باشند. همچنین افزایش سرمایه شرکت سیتیک پسفیک چین توجه تعدادی از صندوق های ثروت ملی و سرمایه گذاران نهادی بزرگ را به خود جلب نموده است.
تهیه و تنظیم: عاطفه حسینی مکارم
__________________________________________________________________________________
تهیه شده در مدیریت همکاری های بین الملل
منبع: بلومبرگ، http://www.bloomberg.com